Składniki:
- bagietka
- 25 dkg pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka śmietany
- masło
- sól
- pieprz
Bagietkę dzielimy na trzy równe części. W każdej części należy wydrążyć
otwór (jak na hot-doga) na tyle duży, żeby zmieścił się w nim farsz,
jednak trzeba uważać, by nie rozciąć skórki i nie przebić się na wylot.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Podsmażoną cebulę
przekładamy do miski. Teraz podkręcamy ogień pod patelnią i wrzucamy
pieczarki. Ważne żeby jest podsmażyć w dużej temperaturze, aby puściły
jak najmniej wody. Przenosimy podsmażone i odsączone z wody pieczarki do
miski z cebulą, dodajemy nieco soli i pieprzu oraz łyżkę śmietany.
Całość dokładnie mieszamy.
Gotowe, wydrążone bułki wypełniamy tak przygotowanym farszem.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C i podpiekamy całość około 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz