niedziela, 18 września 2016

PIECZARKI MARYNOWANE

Składniki:
- 1kg małych pieczarek
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz czarny ziarnisty
- gorczyca
- cebula

Zalewa:
- 3 szklanki wody
- 1 szklanka octu 10%
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli

W garnku zagotować wodę wraz z łyżką octu. Wrzucić pieczarki i obgotować 5 minut. Odcedzić.
Cebulę pokroić w piórka. Do każdego słoika wrzucić kilka kawałków cebuli, liść laurowy, ziele angielskie, kilka ziarenek pieprzu, pół łyżeczki gorczycy.
Pieczarki poukładać w słoikach.
Z podanych składników zrobić zalewę, zagotować. Gorącą zalewą wypełnić słoiki. Zakręcić i pasteryzujemy około 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz