Składniki:
- ciasto francuskie
- 0.5 kg pieczarek
- 1 duża cebula
- łyżka masła
- pomidor
- żółty ser w plasterkach
- papryka chilli [może być konserwowa]
- sól
- pieprz
- ketchup
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty 8x8cm. Układamy na blachę. Na
każdą porcję kładziemy plasterek żółtego sera. Pieczemy w temperaturze
220 stopni aż się zarumienią.
Do garnuszka wkładamy łyżkę masła,
wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki, dodajemy sól, pieprz i
obsmażamy/podduszamy kilkanaście minut. Dodajemy cebulę pokrojoną w
piórka, smażymy dalej kilka minut.
Na zarumienione ciasto nakładamy
pieczarki, plasterek lub dwa pomidora, nieco pokrojonej drobno papryki
chilli. Na wierzch kładziemy znów plaster żółtego sera i całość
zapiekamy kilka minut aż ser się rozpuści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz