sobota, 19 marca 2016

MAKARON Z PESTO I KURCZAKIEM

Składniki:
- makaron kokardki
- pierś z kurczaka
- duża cebula
- pesto czerwone
- pesto zielone
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- bazylia w listkach do dekoracji
- olej


Do garnka wlewamy nieco oleju i podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i dokładnie obsmażamy.
W osolonej wodzie gotujemy makaron, odcedzamy, dodajemy do kurczaka i cebuli.
Całość solimy, dodajemy świeżo mielony pieprz, nieco czosnku granulowanego oraz po słoiczku pesto czerwonego i zielonego.
Całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy dłuższą chwilę aby wszystkie smaki się połączyły.
Przekładamy na talerze i dekorujemy listkami bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz