Składniki:
- 1 długa bagietka
- 4-5 pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- kilka gałązek bazylii
- płaska łyżeczka oregano
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- łyżeczka octu balsamicznego
Pomidory kroimy w kostkę (bez nasion). Do nich dodajemy przeciśnięte
przez praskę 2 ząbki czosnku, dodajemy nieco oliwy z oliwek, sól,
pieprz, ocet balsamiczny, bazylię i wszystko dokładnie mieszamy.
Ostatni ząbek czosnku rozcieramy z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek,
smarujemy pokrojoną w kanapeczki bagietkę i wkładamy na kilka minut do
piekarnika rozgrzanego do 200 stopni aby się zrumieniły.
Na podrumienione kawałki bagietki nakładamy doprawione wcześniej pomidorki i... super przekąska gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz