piątek, 5 lutego 2016

DOMOWA KOSTKA ROSOŁOWA

Składniki:
- 3 marchwki
- 1 mały seler
- 2 średnie pietruszki
- 2 średnie cebule
- 2 pomidory bez skórki i pestek
- 100g soli
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 ząbek czosnku
- pół szklanki wody
- pęczek natki pietruszki
- 1 łyżka suszonego rozmarynu
- łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu
- łyżeczka zmielonego ziela angielskiego
- kilka liści laurowych
- 3 łyżeczki kurmumy


Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować, przełożyć na patelnię, zagotować a następnie trzymać na małym ogniu przez 1-2 godziny, co jakiś czas mieszając aż całkowicie zgęstnieje.
Przełożyć w słoiczki i dokładnie zakręcić.
1 czubata łyżeczka tej pasty to jedna kostka.
Przechowywać w lodówce, nawet do pół roku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz