piątek, 5 lutego 2016

POMIDORY FASZEROWANE SOSEM TATARSKIM Z JAJKIEM

Składniki:
- grzybki marynowane
- ogórki kiszone
- cebula
- śmietana 18%
- majonez
- przyprawa do zup w płynie
- pomidory duże
- jajka
- oliwki
- pietruszka
- ogórek zielony
- rzodkiewka
- sól
- pieprz
- mąka


Cebulę, ogórki kiszone i grzybki drobniutko pokroić.
Wrzucić do garnka, dodać tyle wody, że pokryła wszystko i zagotować. Dodać nieco śmietany i ponownie zagotować.
Sos zagęścić mąką. Dodać przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać. Gdy sos ostygnie wymieszać z majonezem.
Pomidory umyć i odkroić 1/3 w górnej części.
Wydrążyć z pestek i nałożyć sos.
Do dekoracji używamy połówki jajek, oliwki, pietruszkę, rzodkiewkę i ogórek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz