piątek, 5 lutego 2016

CHIŃSZCZYZNA

Składniki:
- pół kilo mięsa wieprzowego lub duża pierś z kurczaka
- sos słodko-kwaśny (ja używam o nazwie BONA)
- mieszanka chińska mrożona (z Biedronki)
- ziemniaki lub ryż
- sól
- pieprz
- olej
- opcjonalnie ostra papryczka


Mięso dokładnie umyć i pokroić w kostkę.
Do garnka wlać nieco oleju i podsmażyć mięso dokładnie mieszając.
Dodać sól, pieprz do smaku.Dodać mieszankę, dokładnie wymieszać. Postawić na ogniu aż warzywa zmiękną.
Dodać sos słodko-kwaśny.
Całość jeszcze raz wymieszać i nieco poddusić.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Opcjonalnie można dodać również ostrą papryczkę aby zaostrzyć smak jeśli ktoś tak lubi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz