czwartek, 18 lutego 2016

SURÓWKA Z KAPUSTY Z PAPRYKĄ KONSERWOWĄ

Składniki:
- kapusta biała
- papryka konserwowa
- ogórek kiszony
- biała część pora
- 2-3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- kminek
- papryka słodka


Opcjonalnie:
Kapustę białą można zastąpić kiszoną.


Kapustę cienko poszatkować, przełożyć do miski, posolić, dodać kminek, pół łyżeczki papryki słodkiej, pieprz i odstawić na 15-20 minut.
W tym czasie paprykę kroimy w cienkie paseczki a ogórka w kostkę. Białą część pora kroimy na pół wzdłuż i potem w piórka.
Wszystko to dodajemy do kapusty. Wlewamy olej i całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz