Składniki:
- 2 bardzo dojrzałe, miękkie awokado
- 1 czerwona cebula
- 1 pomidor
- płaska łyżeczka ostrej pasty z papryczek chilli
- sok z cytryny
- kilka gałązek świeżej kolendry
- sól
- pieprz
Cebulę i pomidora kroimy w małą kosteczkę, solimy.
Awokado obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 4 części i wyciągamy
pestkę. Wkładamy do miski, dodajemy sok z cytryny i rozdrabniamy
widelcem.
Dodajemy cebulę i pomidora, posiekaną kolendrę, płaską łyżeczkę pasty chilli, doprawiamy pieprzem.
Całość dokładnie mieszamy.
To doskonały, meksykański dip do tortilli i nie tylko.
Jak zrobić dip meksykański(sos salsa) do nachos'ów, aby smakiem przypominał gotowy Chio?
OdpowiedzUsuńpozdr Agnieszka
Nie wiem. Trzeba by było sprawdzić skład Chio. Poza tym ciężko jest uzyskać taki sam smak jak oryginał.
Usuń