poniedziałek, 15 lutego 2016

TATAR WOŁOWY

Składniki:
- 250g siekanego mięsa wołowego
- 2 średnie ogórki kiszone
- 2 średnie cebule
- 2 żółtka jajka
- olej
- sól
- pieprz


Opcjonalnie:
- 1 łyżka musztardy ostrej (sarepska od Kamisa)
- maggi
- można ogórek kiszony zastąpić konserwowym (tutaj kwestia gustu)
- kilka grzybków w occie

Mięso przekładamy do większej miski, dodajemy pokrojone w drobną kostkę: cebulę, ogórki kiszone.
Dodajmy 2 żółtka, kilka łyżek oleju (tyle, żeby tatar nie był za suchy), sól, pieprz.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy żeby się smaki się przegryzły.
Podajemy na pieczywie bez masła.
Ja skrapiam sobie na kanapkach przyprawą maggi, tak mi smakuje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz