piątek, 5 lutego 2016

MŁODA KAPUSTA Z KOPERKIEM

Składniki:
- 1 młoda kapusta
- 2 średnie cebule
- 2 średnie marchewki
- pęczek koperku
- 1 duży pomidor
- olej
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- woda


Kapustę siekamy, cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę w półplasterki, pomidora w drobną kostkę, drobno siekamy koperek.
Do garnka wlewamy nieco oleju, podsmażamy na nim cebulę.
Dodajmy marchewkę i kapustę, pomidory, doprawiamy solą i dodajemy wodę i kilka łyżek oleju, całość mieszamy.
Dodajemy wodę.
Całość gotujemy około 20-25 minut pod przykryciem.
Dodajemy koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Całość mieszamy.
Najlepiej podawać z młodymi ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz